miércoles, 25 de julio de 2012

COM TRIAR UN LLIBRE?


      Tots recordem algún conte d’aquells en que uns xiquets es perden dins del bosc. S’hi hauran d’enfrontar a llocs desconeguts: perills, riscos i aventures, superaran proves, prendran decisions i finalment, eixiran amb èxit en deixar enrere l’espessor del bosc.
       Un llibre es un bosc. Quan els lectors ens hi endinsem travessant els primers fulls de la vegetació, ens hi esperen amagats centenars d’aventures possibles on perdre’ns: intrigues, misteris, poesia, humor, terror, mons reals o absurds, fantasies i coneiximents, emocions.
       Al remat, eixim per darrere de l’últim full d’esta vegetació de paper. Eixim d’un bosc estés ple d’imatges i paraules que ja no són només del seu autor, que ja són també nostres.
       Però, com triar el bosc en el qual perdre’ns?. Com encertar a trobar el llibre que m’agrada ?.
       Açí tens alguns suggeriments perquè t’aprofiten d’ajuda:

§        Amb la primera impressió – la coberta i el titol – no és suficient.
§        Generalment, darrere hi ha més informació que davant.
§        Però, allò millor sempre està al mig: fes una prova, obri el llibre per una pàgina qualsevol i llig unes quantes línies d’açí i d’allà.
§        Fixat en l’autor/a, perquè si  un llibre seu t’ha agradat, segurament tambè t’agradaran els altres. Les il.lustracions i els seus autors també són importants, perquè les imatges també ens conten coses. L’editorial és com un bon restaurant, que ens pot agradar per la forma de cuinar llibres i de triar els seus menús.
§        Als llibre trobaràs fantasia, aventura, poesia, humor……. Però també informació científica, de la natura, de la història i de l’art. Estos llibres també et poden interesar.
§        En alguns llibres apareix indicada la edad del lector, però es tracta només de donar una pista.
§        A les llibreries i biblioteques tens l’oportunitat de fullejar llibres amb tranquilitat, però fes-ho amb les mans netes i sempre tracta’ls bé i torna’ls a deixar al seu lloc. Els llibres igual que els boscos, cal cuidar-los.
§        Si vols gaudir travessant un bosc de lletres pots atendre a les recomanacions que t’hem fet, també a les que el facen els amics i amigues, familiars o mestres, llibrers o bibliotecaris, i tal vegada a moltes altres, però sempre atén a les teues preferencies.
§        Ara ja estàs preparat per iniciar l’aventura de triar un llibre.
§        Quan trobes un llibre que t’agrade, recomana’l als teus amics.

4 comentarios:

  1. Hola Maria Dolores. He leído tu blog y me parece excepcional. Poco a poco lo alimentarás y seguro que será de gran ayuda para todos. Te considero una maestra extraordinaria de la cual todos nos deberíamos nutrir. Espero tenerte cerca en mis buenos y no tan buenos momentos.
    Te quiero guapa.
    Tu compañero y amigo Fernando.

    ResponderEliminar
  2. Agradezco mucho tu comentario. Tú también eres excepcional y sabes que por supuesto siempre me tendrás para lo que necesites. Tú también eres muy necesario para mi,sobre todo en mis andares hacia ese gran mundo de la informática, en la que soy todavía un renacuajo, Ja,Ja,ja!
    Muchas gracias por ser como eres.También a tu lado una persona se enriquece muchísimo.

    ResponderEliminar
  3. Hola compi, he visto tu blog y me gusta muchooooooooooooooooooo. Estaba segura que lo conseguirías y ya verás como disfrutas trabajando con él.Para lo que necesites aquí estoy como siempre. Sabes que somos un equipo y disfrutamos juntas trabajando, así que ánimo super maestra que tú vales mucho.
    Un beso y sabes que te quiero.
    Tu complice Amparo

    ResponderEliminar
  4. Muchas gracias Amparo, seremos siempre un equipo.Desde luego que te voy a necesitar para estos menesteres, porque como le dije el otro día a Fer, soy todavía un renacuajo. Pero ¡ ojo que los renacuajos crecen rápidamente!
    Un besazo

    ResponderEliminar